Grunnoppskrift på suppe + Martine’s supre fiskesuppe

 

Denne fiskesuppen er både super lett, super god, super sunn og super enkel å lage, derfor valgte jeg å rett og slett bare kalle den for Martine’s supre fiskesuppe. Jeg spiser ikke bare supper selv om jeg har postet en del suppeoppskrifter. Men det er ikke til å stikke under en stol at jeg er veldig glad i supper.

 


(Oppskrift på denne lekkerbisken finner du lengre ned i innlegget).
 

De fleste jeg snakker med er også veldig glad i supper, men sier de lager det altfor sjeldent og tror ofte at det er mye vanskeligere å lage enn det faktisk er. Noen har også spurt om en enkel grunnoppskrift på suppe, så her er den:

 

Suppe grunnoppskrift:

– Buljong (fisk, kylling, kjøtt eller grønnsaksbuljong etter som hva du skal ha i. De tre sistnevnte passer til det meste. Grønnsaksbuljong kan bli litt tam alene. Fiskebuljong er selvsagt best til fisk og bobbelurer).

– Grønnsaker og evt løk etter ønske (bruk gjerne det du har i kjøleskapet).

– Protein kilde (bønner, tofu, egg, skinke, pølse, kjøtt og fisk eller lignende).

 

Ha gjerne i noen kokte poteter som du har liggende i kjøleskapet. Søtpotet er også godt å ha i. Server gjerne med brød, flatbrød eller hjemmelaget knekkebrød. Ønsker du en kremet suppe kan du tilsette melk, fløte, creme fraiche eller kokosmelk. Du kan også røre ut litt potetmel (1-2 ss) i litt kaldt vann og koke det opp sammen med resten av suppen, da blir den litt tykkere og fyldigere i konsistensen. Evt lage en gjevning av ca 1 ss smør og 2 ss hvetemel som du lager før du tilsetter væsken. Kanskje en boks med hakkede tomater kunne vært en spennende vri? 

Framgangsmåte: 

1. Kutt opp grønnsaker og evt løk og kok de møre sammen med buljong og vann. 

2. Protein kilden kan du tilsette rå i terninger sammen med grønnsakene eller ferdig varmebehandlet like før servering.

3. Smak til med feks krydder, salt, pepper og/eller melkeprodukter. 

4. Tilsett potetmel under oppkokingen for tykkere suppe. Eller du kan starte med å lage en jevning av smør og hvetemel.

 

Bruk det du har i kjøleskapet, tilsett litt vann og buljong, vips så har du en deilig suppe. Prøv deg fram med forskjellige sammensettninger, krydder og smaker. Her er det bare fantasien som setter en stopper for magien som kan skje i gryta. 

 

Martine’s supre fiskesuppe

Jeg ønsket meg en fiskesuppe som hadde en ren, fyldig, kremete smak og komponerte denne slageren som alltid faller i smak hos gjestene. Ikke minst er den utrolig enkel å lage.

 

Dette trenger du til 2 porsjoner:

– 2 terninger fiske buljong.

– 8 dl vann.

– 2 dl melk.

– Valgfri fisk/skalldyr (sist brukte jeg 200g laksefilet, 110g lobnobs og én fiskeburger).

– Grønnsaker etter ønske (sist brukte jeg stangselleri, blomkål, gulrot og brokkoli).

– 1/2 purreløk evt vårløk.

– 1 ss potetmel (rørt ut i den liten skvett kaldt vann).

– 1 ss smør.

– 2 ss hvetemel.

 

Framgangsmåte:

1. Kutt grønnsakene og purreløken i passende store biter. 

2. Lag jevning av hvetemel og smør før du tilsetter vann, melk, buljongterningene og potetmel rørt ut i kaldt vann.

3. Ha grønnsakene og purreløken opp i væsken å la de koke seg møre.

4. Tilsett fisken og kok raskt opp like før servering. Husk at reker ikke skal koke, da blir de seige.

5. Smak til med salt. For meg blir suppen salt nok med buljongterningene.

 


 

Vips så har du en suppe som både barna og bestemor vil elske. 

Håper det smaker <3 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg