Jeg er utrolig glad i supper. De metter godt og man kan ha oppi akkurat hva man vil. Jeg har fått helt dilla på denne søtpotetsuppen som både smaker nydelig og er kjapp å lage. Perfekt når man har andre ting å gjøre enn å lage mat men likevel ønsker å spise et fullverdig næringsrikt måltid.
Til normale personer skal oppskriften holde til 4 stk. Men når jeg er tilstedet holder denne bare til 2 stk. Så her må du se ann middagsgjestene. Suppen er både gluten og laktosefri. Tar man bort eggene er den i tillegg 100% vegansk. Med andre ord en suppe som passer for de fleste.
Du trenger:
1 stor søtpotet (ca. 400g)
1/2 boks kokosmelk
1 kinesisk hvitløk
1 løk
2 gulrøtter
1 buljong terning (jeg bruker kylling)
6 dl vann
1 ss eddik
4 – 6 egg
Salt og pepper
Paprikapulver og ingefærpulver (valgfritt)
Slik gjør du:
– Kutt opp løk, hvitløk, gulrøtter og søtpotet. Bland sammen med vann og buljong og kok opp under lokk til alle grønnsakene har blitt myke.
– Kjør suppen med stavmikser til den har blitt helt glatt.
– Tilsett kokosmelk og eddik. Smak til med salt, pepper og evt paprika-og ingefærpulver.
– Server med kokte egg og evt brød.
Tips: Ønsker du en mer flytende suppe kan du tilsette litt ekstra væske.
Velbekomme
Dette så godt ut
Suppa ser supergod ut. Supper er lett å lage og smaker veldig godt og er mettende. Ha en flott helg